Jehněčí džuveč s jogurtem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Jehněčí maso
  • 200 g Cibulka jarní
  • 20 g Protlak rajčatový
  • 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 0.5 l Jogurt bílý
  • 3 dl Vývar zeleninový
  • 0.01 dl Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 539 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 988 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 384.6 mg
  • Draslík 562.9 mg
  • Vláknina 4366 mg
  • Vitamín A 4366 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.3 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1427.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté jehněčí maso pokrájíme na větší kousky.

  • 2

    V pánvi na oleji zpěníme jarní cibulku, přidáme k ní maso, osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou. Vše promícháme a spolu opečeme dozlatova.

  • 3

    Maso s cibulí přendáme z pánve do pekáče, zalijeme vývarem a pečeme v předehřáté troubě při 175°C přibližně 45 minut. Hotové maso přelijeme jogurtem, do kterého jsme rozmíchali rajčatový protlak, vajíčka, mouku a nadrobno pokrájenou petržel - a dáme ještě na chvilku zapéct.

  • 4

Komentáře k receptu