Zeleninová janija s masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rajčata
  • 750 g Skopové maso přední
  • 700 g Paprika zelená
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Lilek
  • 0.01 dl Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 597 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 680 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 150 mg
  • Draslík 1331.7 mg
  • Vláknina 14076 mg
  • Vitamín A 14076 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 162.5 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté skopové maso pokrájíme na malé kostky a na rozpáleném oleji je dozlatova opečeme. Lilek oloupeme, pokrájíme na kostky, osolíme, dáme do misky a necháme "vypotit". Po 1/2 hodině ho propláchneme studenou vodou a necháme odkapat. Maso vyndáme z oleje a na něm ještě zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli. Přidáme k ní drobně pokrájená oloupaná rajčata a mletou papriku. Rajčata podusíme a maso vrátíme k zelenině. Osolíme, dolijeme 1-2dl vody a vaříme do doby, než bude maso měkké. Ke konci vaření přidáme pokrájené lilky a papriky, osolíme podle chuti a povaříme 15 minut.

  • 2

    Janiju podáváme s posekanou petrželkou.

  • 3

Komentáře k receptu