Chilli špízy z mečouna

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Filé z mečouna
  • 125 ml Olej olivový
  • 2 kávová lžička Kmín celý
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Česnek
  • 20 ks Chilli paprička
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 571 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 249 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 78 mg
  • Draslík 841.6 mg
  • Vláknina 3022.5 mg
  • Vitamín A 3022.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 97.1 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Červenou papriku pokapanou olejem, pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 10 minut do ztmavnutí. Poté ji necháme 10 minut odpočinout v uzavíratelné misce, oloupeme a vložíme do mixéru.

  • 2

    Deset sušených chilli papriček máčíme 10 minut v horké vodě. Vložíme je do mixéru k paprice se zbytkem papriček nakrájených nahrubo, přidáme 2 stroužky česneku, kmín, olej, sůl a umixujeme dohladka. Mečouna nakrájíme na kousky a napícháme na špízové jehly. Vložíme je do dobře promíchané směsi pasty, s trochou oleje a cukru. Špízy necháme 20 minut v lednici marinovat.

  • 3

    Špízy vyjmeme z marinády a na grilu je grilujeme asi 2,5 minuty z obou stran.

Komentáře k receptu