Zelný salát s koprem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 2000 g Zelí hlávkové bílé
  • 40 g Sůl
  • 100 g Kopr sterilovaný
  • 50 g Cukr krupice
  • 150 g Cibule
  • 150 ml Ocet kvasný lihový
  • 100 ml Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 171 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 1883 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 5.6 mg
  • Draslík 362.3 mg
  • Vláknina 11110 mg
  • Vitamín A 11110 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 74.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hlávky zelí očistíme, rozkrojíme a zbavíme košťálu. Zelí nakrájíme na jemné nudličky, propláchneme vodou a necháme okapat.

  • 2

    Potom zelí prosolíme, promícháme a necháme proležet. Přidáme jemně nasekaný kopr s nálevem, oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, ocet, olej, cukr a vše promícháme. Znovu necháme krátce odležet.

  • 3

    Zelný salát s koprem podáváme vychlazený.

Komentáře k receptu