Musaka se smaženým květákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 300 g Telecí maso mleté
  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Květák
  • 2 dl Zakysaná smetana
  • 2 dl Mléko polotučné
  • 0.02 dl Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 387 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 562 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 172.1 mg
  • Draslík 906.3 mg
  • Vláknina 10676 mg
  • Vitamín A 10676 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 98.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý květák uvaříme doměkka v osolené vodě s 1 lžičkou octa. Květák vytáhneme z vody a rozdělíme na větší růžičky. V misce si ušleháme hustší těstíčko z vajíčka, mouky a mléka. Květákové růžičky namáčíme do těstíčka, v pánvi na rozpáleném oleji je osmažíme ze všech stran dorůžova a odložíme na talíř.

  • 2

    V druhé pánvi si na oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme k ní mleté telecí nebo jehněčí maso, osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme 20 minut. Pekáč si vymažeme olejem, na dno poskládáme polovinu z usmaženého květáku, na květák rozložíme masovou směs a zakryjeme druhou polovinou usmažených květákových růžiček. Vše zalijeme zakysanou smetanou s rozkvedlaným vejcem a pekáč vložíme do dobře vyhřáté trouby.

  • 3

    Musaku zapečeme při 200°C do zlatohněda.

Komentáře k receptu