Musaka z brambor a mletým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 350 g Hovězí maso mleté
  • 350 g Vepřové maso mleté
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 0.5 l Zakysaná smetana
  • 0.01 dl Olej slunečnicový
  • 1.5 kg Brambory
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 725 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 635 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 293 mg
  • Draslík 1982.4 mg
  • Vláknina 17579.6 mg
  • Vitamín A 17579.6 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.3 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Umyté oloupané brambory nakrájíme na kolečka. Očištěnou cibuli drobně pokrájíme a v pánvi na rozpáleném oleji zpěníme. K cibuli přidáme vepřové a hovězí mleté maso, které posypeme sladkou paprikou, drobně pokrájenou petrželkou, osolíme, opepříme, promícháme a opečeme tak, aby maso nebylo syrové. Vymastíme si pekáč olejem, poklademe na něj polovinu brambor, posolíme, na brambory rozetřeme masovou směs a zakryjeme druhou polovinou brambor. Ve smetaně si rozšleháme vejce, posolíme, zalijeme brambory a zakryjeme. Pekáč vložíme do dobře vyhřáté trouby a pečeme minimálně 1 hodinu při 220°C až musaka bude mít krásnou zlatou barvu.

Komentáře k receptu