Musaka z kysaného zelí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Hovězí maso mleté
  • 250 g Vepřové maso mleté
  • 100 g Rýže loupaná
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 dl Zakysaná smetana
  • 1 dl Voda pitná
  • 0.01 dl Olej olivový
  • 1 kg Zelí kysané
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 520 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 644 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 171.1 mg
  • Draslík 998.1 mg
  • Vláknina 11032.5 mg
  • Vitamín A 11032.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 94.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvaříme si rýži ve slané vodě do poloměkka, pak rýži scedíme a odložíme na talíř. Pokrájené kysané zelí, pokud je velmi kyselé, propláchneme vodou a orestujeme na rozpáleném oleji (1dl).

  • 2

    V druhé pánvi na rozpáleném oleji (1dl) orestujeme mleté maso, které osolíme a opepříme.

  • 3

    Zapékací mísu vymažeme olejem, na dno dáme 1/2 kysaného zelí, na zelí rovnoměrně navrstvíme maso, potom rýži a nakonec kysané zelí.

  • 4

    Vše přelijeme kysanou smetanou, kterou jsme zředili vodou, a ve které jsme rozšlehali vajíčko se špetkou soli. Pečeme v předehřáté troubě při 200°C asi 45 minut.

  • 5

    Upečená musaka má zlatohnědou barvu.

  • 6

Komentáře k receptu