Čokoládové sušenky s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 200 g Marcipánová hmota surová
  • 225 g Cukr krupice
  • 170 g Čokoláda bílá
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 40 g Pomerančová kůra
  • 200 g Mandle
  • 60 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 851 kcal
  • Sacharidy 109 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 58 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 108 g
  • Cholesterol 21.5 mg
  • Draslík 423.2 mg
  • Vláknina 11592 mg
  • Vitamín A 11592 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.1 mg
  • Vitamín E 10.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z marcipánu, nasekaných mandlí, cukru a bílků vyšleháme těsto a z něho vymodelujeme sušenky. Pečeme je v předehřáté troubě na 175°C na pekáči vymazaném máslem asi 10 minut a necháme je vychladnout.

  • 2

    Smetanu, máslo, čokoládu a pomerančovou kůru přivedeme k varu a necháme pobublávat. Kastrůlek odstavíme a necháme 15 minut vychladnout. Náplň natřeme vždy na jednu stranu sušenky a přiložíme na ni druhou. Před podáváním sušenky poprášíme moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu