Zelný salát pikantní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 40 g Sůl
  • 2000 g Zelí hlávkové bílé
  • 100 g Cukr krupice
  • 100 g Paprika sterilovaná
  • 150 ml Ocet kvasný lihový
  • 100 ml Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 184 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 1723 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 5.6 mg
  • Draslík 355.1 mg
  • Vláknina 10240 mg
  • Vitamín A 10240 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 77.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hlávky zelí očistíme, rozkrojíme, zbavíme košťálu a nakrájíme je na čtverečky. Krátce je spaříme vařící vodou a necháme okapat.

  • 2

    Potom zelí osolíme a necháme prochladnout. Přidáme ocet, olej, cukr a na malé kousky nakrájenou papriku. Vše promícháme a necháme odležet v chladu.

  • 3

    Zelný salát podáváme vychlazený.

Komentáře k receptu