Pikantní zelný salát s feferonkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Zelí hlávkové bílé
  • 1 ks Feferony
  • 2 ks Chilli paprička
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín římský
  • 3 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 207 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 150 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 884.6 mg
  • Vláknina 26632.8 mg
  • Vitamín A 26632.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 195.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z čerstvé a pevné hlávky bílého zelí odstraníme vnější listy. Rozpůlíme ji, vyřízneme košťál. Takto připravené zelí nakrouháme na tenké nudličky.

  • 2

    Chilli papričky omyjeme, nakrájíme najemno. Červené feferonky také opláchneme pod tekoucí vodou, rozpůlené zbavíme semen, nakrájíme na tenké pásky.

  • 3

    Červenou cibuli oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka. Ve sklenici smícháme ocet s olejem, cukrem, ochutíme solí, pepřem a římským kmínem. Dobře dresink rozmícháme, aby se cukr rozpustil. Podle chuti můžeme cukr přidat.

  • 4

    Připravíme si velkou mísu, do které dáme nakrouhané zelí, nakrájenou cibuli, feferonky a chilli papričky. Zalijeme připraveným dresinkem, vše dobře promícháme.

  • 5

    Aby byl salát lahodný a křehký, necháme ho asi 1 hodinu odpočinout a lehce vychladit.

  • 6

    Podáváme v malých miskách s pečivem nebo přímo jako přílohu na talíř k hlavnímu jídlu.

Komentáře k receptu