Bílá polévka s hříbky
Suroviny
- 125 g Máslo čerstvé
- 250 g Hříbky čerstvé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Kopr čerstvý
- 2 kávová lžička Ocet vinný červený
- 3 ks Brambory
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 l Mléko polotučné
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 903 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 68 g
- Sodík 491 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 370.3 mg
- Draslík 1163 mg
- Vláknina 8080 mg
- Vitamín A 8080 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 77.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Připravíme jíšku z rozpuštěného másla a mouky. 
- 
                                2Do připravené jíšky vlijeme mléko, smícháme s nadrobno nakrájenými bramborami a hříbky. Směs vaříme 15 minut doměkka. 
- 
                                3Do skoro hotové polévky klepneme vejce a přidáme kopr, pepř a sůl. 
- 
                                4Krátce povaříme a můžeme podávat. 
- 
                                5Do každého talířku polévky vlijeme lžičku octa. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        