Polévka s celeru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 700 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Celer bulvový
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 0.33333 l Smetana 16% (pochoutková)
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 329 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 377 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 71.6 mg
  • Draslík 407.4 mg
  • Vláknina 5789.1 mg
  • Vitamín A 5789.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozpustíme máslo, přidáme najemno nasekanou cibuli a smícháme s moukou.

  • 2

    Do směsi přimícháme na kostičky nakrájený celer, ochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Přilijeme vodu.

  • 3

    Vše vaříme 30 minut.

  • 4

    Nakonec do polévky vlijeme smetanu, krátce povaříme.

  • 5

    Hotovou polévku ozdobíme petrželkou.

Komentáře k receptu