Polévka s celeru
Suroviny
- 40 g Máslo čerstvé
 - 700 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Celer bulvový
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Muškátový květ
 - 0.33333 l Smetana 16% (pochoutková)
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 2 polévková lžíce Petržel kudrnka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 329 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 377 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 71.6 mg
 - Draslík 407.4 mg
 - Vláknina 5789.1 mg
 - Vitamín A 5789.1 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.4 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme najemno nasekanou cibuli a smícháme s moukou.
 - 
                                2
Do směsi přimícháme na kostičky nakrájený celer, ochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Přilijeme vodu.
 - 
                                3
Vše vaříme 30 minut.
 - 
                                4
Nakonec do polévky vlijeme smetanu, krátce povaříme.
 - 
                                5
Hotovou polévku ozdobíme petrželkou.