Polévka s celeru
Suroviny
- 40 g Máslo čerstvé
- 700 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Celer bulvový
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Muškátový květ
- 0.33333 l Smetana 16% (pochoutková)
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Petržel kudrnka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 329 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 29 g
- Sodík 377 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 71.6 mg
- Draslík 407.4 mg
- Vláknina 5789.1 mg
- Vitamín A 5789.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme najemno nasekanou cibuli a smícháme s moukou.
-
2
Do směsi přimícháme na kostičky nakrájený celer, ochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Přilijeme vodu.
-
3
Vše vaříme 30 minut.
-
4
Nakonec do polévky vlijeme smetanu, krátce povaříme.
-
5
Hotovou polévku ozdobíme petrželkou.