Rajská polévka s dlouhozrnnou rýží

Hodnocení 3x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Rýže neloupaná (Natural)
  • 1 kávová lžička Olej olivový
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Cibule
  • 1 hrst Bazalka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 1 kg Rajčata
  • 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 315 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 1241 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 5.8 mg
  • Draslík 1079.5 mg
  • Vláknina 14735.2 mg
  • Vitamín A 14735.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.2 mg
  • Vitamín E 3.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá rajčata nakrájíme na čtvrtky a rozmixujeme. Česnek s cibulí oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  • 2

    V pánvi zahřejeme olej, přidáme česnek a cibuli a osmahneme dozlatova. Vložíme rajčata a zalijeme zeleninovým vývarem.

  • 3

    Rýži propláchneme vodou a přisypeme k zelenině. Podle chuti osolíme, opepříme, přidáme tymián a cukr. Za občasného zamíchání 20 minut povaříme.

  • 4

    Vmícháme do polévky smetanu a případně ještě dochutíme.

  • 5

    Polévku na talíři ozdobíme nahrubo nakrájenými lístky bazalky.

Komentáře k receptu