Kalíšky s vanilkovým krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 185 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 11 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 ks Vanilkový lusk
  • 1 l Smetana 12% (konzumní)
  • 5 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 678 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 40 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 1118.1 mg
  • Draslík 90.3 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 252.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 60C.

  • 2

    Žloutky s cukrem utřeme dohladka a přidáme semena z vanilkových lusků. Poté přilijeme smetanu a vše promícháme. Směs nalijeme do skleněných kalíšků.

  • 3

    Pekáč vyložíme pečícím papírem, naplníme do poloviny vodou, kalíšky do něj postavíme a dáme do trouby asi na 1h a 45minut.

  • 4

    Po vyjmutí kalíšky necháme vychladnout a podáváme.

Komentáře k receptu