Rýžový koláč s rebarborou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 200 g Rýže loupaná
  • 180 g Cukr krupice
  • 500 g Reveň (Rebarbora)
  • 750 ml Mléko polotučné
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 267 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 28 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 91.5 mg
  • Draslík 183.1 mg
  • Vláknina 2920 mg
  • Vitamín A 2920 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mléko nalijeme do kastrolu, přidáme vanilkový cukr a pomalu zahříváme. Rýži v sítu propereme, necháme okapat, poté nasypeme do mléka a zahříváme asi 20minut. Nevaříme!

  • 2

    Mezitím očistíme rebarboru, odstraníme lístky, stonky oloupeme a nakrájíme na kousky.

  • 3

    Troubu předehřejeme na 200C.

  • 4

    Smícháme vejce, cukr a smetanu ke šlehání, přidáme rýžové mléko a kousky rebarbory. Vše důkladně promícháme, nalijeme do vymazané žebrové formy a pečeme asi 4Ominut.

  • 5

    Před podáváním necháme dezert zcela vychladnout.

Komentáře k receptu