Čokoládovo - rýžový koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 150 g Čokoláda hořká
  • 150 g Rýže loupaná
  • 120 g Cukr krupice
  • 750 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 185 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 23 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 7.3 mg
  • Draslík 79.7 mg
  • Vláknina 2450 mg
  • Vitamín A 2450 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 210C.

  • 2

    Ve vroucí vodě blanšírujeme rýži asi 3minuty. Poté ji necháme okapat a vložíme do zapékací mísy.

  • 3

    V kastrolu přivedem k varu mléko, 60g cukru, špetku soli a podélně rozříznutý vanilkový lusk. Mléko nalijeme na rýži a dáme na 25minut do trouby. Hotovou rýži z formy vyjmeme, vanilkový lusk odstraníme a necháme vychladnout.

  • 4

    Teplotu snížíme na 150C.

  • 5

    Zbytek cukru necháme při nízké teplotě zkaramelizovat se 6 lžícemi vody. Karamel nalijeme do dortové formy a pokryjeme jim dno i stěny.

  • 6

    Čokodádu nalámeme na kousky, rozpustíme ve vodní lázni a smícháme s rýží. Směs nalijeme do formy, tu postavíme do zapékací mísy s vodou a vložíme do trouby na 15minut.

  • 7

    Hotový koláč necháme vychladnout a poté dáme ještě na 3-5hodin do lednice.

  • 8

    Vyjmeme z formy a podáváme.

Komentáře k receptu