Zeleninový podzimní salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Zelenina kořenová
  • 300 g Houby čerstvé
  • 400 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 50 ml Víno jablečné
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Pórek
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 2 ks Mrkev kořen
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 257 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 174 g
  • Sodík 568 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1031.3 mg
  • Vláknina 25442.5 mg
  • Vitamín A 25442.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58.4 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 180 °C. Do zapékací misky vložíme postupně cibuli nakrájenou na plátky, nakrájený pórek, kořenovou zeleninu, mrkev nakrájenou nadrobno, papriku na plátky, nasekané větvičky celeru, nakrájené houby, rajčata, víno, bylinky, sůl a pepř.

  • 2

    Zapékací misku vložíme do trouby a pečeme 70 minut, dokud zelenina nezměkne. Ozdobíme čerstvými bylinkami a podáváme.

Komentáře k receptu