Kuřecí stehýnka zapečená v šouletu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kuřecí stehna
  • 200 g Ječné kroupy
  • 200 g Hrách loupaný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Majoránka
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.27 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 667 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 340 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 125.3 mg
  • Draslík 534.7 mg
  • Vláknina 14001.4 mg
  • Vitamín A 14001.4 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěná kuřecí stehna v kloubu rozdělíme na dvě části, osolíme, opepříme a opečeme na rozpáleném sádle. Vyjmeme a necháme na teplém místě.

  • 2

    Do výpeku vsypeme oloupanou, nasekanou cibuli, osmahneme ji, zalijeme trochou vody, vložíme stehýnka a podusíme je doměkka.

  • 3

    Hrách a kroupy uvaříme doměkka. Kroupy propláchneme studenou vodou, promícháme s hrachem, tukem od dušení kuřete, rozetřeným česnekem, osolíme, opepříme a okořeníme majoránkou.

  • 4

    Do sádlem vymazaného pekáče urovnáme stehýnka, navrch rozprostřeme šoulet a pokrm zapečeme ve vyhřáté troubě.

  • 5

    Podáváme se salátem z kysaného zelí nebo s nakládanou okurkou. Každou porci posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu