Kuřecí játra s hráškem
Suroviny
- 750 g Játra kuřecí
 - 40 g Mandle
 - 500 g Rajčata
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Cibule
 - 10 ks Šalvěj čerstvá
 - 6 stroužek Česnek
 - 0.04 dl Olej olivový
 - 0.04 dl Olej olivový
 - 3 dl Voda pitná
 - 0.5 dl Olej slunečnicový
 - 1 kg Hrášek
 - 1 polévková lžíce Sůl
 - 4 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Cukr krupice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 564 kcal
 - Sacharidy 49 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 516 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 49 g
 - Cholesterol 517.5 mg
 - Draslík 1259.1 mg
 - Vláknina 28350.8 mg
 - Vitamín A 28350.8 mg
 - Vitamín B6 1.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 131 mg
 - Vitamín E 8.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
K tomuto pokrmu budeme potřebovat na přípravu 3 větší pánve.
 - 
                                2
V první pánvi na olivovém oleji orestujeme omytá kuřecí játra, která jen trochu nakrájíme. Ve druhé pánvičce na rozpáleném olivovém oleji krátce osmahneme pokrájený česnek, oloupané mandle, posekané nadrobno a omytá oloupaná rajčata, pokrájená na kostičky.
 - 
                                3
Vše po chvilce restování zakryjeme pokličkou a dusíme 10-15 minut.
 - 
                                4
Na poslední pánev nalijeme slunečnicový olej, přisypeme k němu 2 lžíce cukru, necháme mírně zkaramelizovat, přidáme drobně nakrájenou cibuli, kterou krátce orestujeme. Na cibuli dáme čerstvý zelený hrášek, zalijeme 2-3 dl teplé vody, zakryjeme pokličkou a dusíme doměkka. K játrům přidáme rajčatovo-mandlovou omáčku, zelený hrášek, promícháme, osolíme a opepříme podle chuti a spolu dusíme 15-20 minut. Játra s hráškem servírujeme na talíři s pokladenými lístky čerstvé šalvěje a drobně pokrájenou petrželkou.