Bažant v zelných listech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Slanina vepřová
  • 40 g Sádlo škvařené
  • 1 ks Bažant obecný
  • 1 ks Zelí hlávkové bílé
  • 2 dl Víno bílé
  • 1 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1401 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 86 g
  • Sodík 1137 mg
  • Bílkoviny 136 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 452 mg
  • Draslík 1538.8 mg
  • Vláknina 12.5 mg
  • Vitamín A 12.5 mg
  • Vitamín B6 3.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného a dobře omytého bažanta osolíme. V pekáči rozpustíme sádlo a na kostičky pokrájenou slaninu. Do pekáče položíme celého bažanta, pečeme při 175°C téměř do měkka a poléváme výpekem.

  • 2

    Čerstvé zelné listy z hlávky rozebereme, omyjeme a spaříme horkou vodou. Když je bažant měkký, vyjmeme ho z pekáče, celého zabalíme do zelných listů a převážeme provázkem. Vložíme ho zpět do pekáče a podlijeme vínem s vodou. Bažanta dopečeme za občasného polévání výpekem. Podáváme na zelných listech.

Komentáře k receptu