Bažant na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 100 g Slanina vepřová
  • 500 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bažant obecný
  • 3 ks Nové koření celé
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 špetka Rozmarýn sušený
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1315 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 69 g
  • Sodík 639 mg
  • Bílkoviny 135 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 431.3 mg
  • Draslík 1727.7 mg
  • Vláknina 1546 mg
  • Vitamín A 1546 mg
  • Vitamín B6 4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na osm dílů rozporcujeme bažanta a protáhneme částí slaniny. Zbytek slaniny nakrájíme, rozškvaříme.

  • 2

    Přidáme máslo a nakrájenou cibuli, kterou zpěníme.

  • 3

    Vložíme osolené maso, koření, zalijeme vínem a dusíme doměkka. Před dokončením doplníme žampiony, které jsme nakrájeli a cibulkou. Krátce povaříme.

Komentáře k receptu