Imam bajalma
Suroviny
- 200 ml Rajčatová šťáva
 - 3 ks Cibule
 - 5 ks Paprikové lusky čerstvé
 - 3 ks Rajčata
 - 1 ks Feferony
 - 4 ks Lilek
 - 1 špetka Sůl
 - 8 stroužek Česnek
 - 3 dl Voda pitná
 - 0.01 dl Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 0.5 polévková lžíce Sůl
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 158 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 323 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1185.7 mg
 - Vláknina 22146 mg
 - Vitamín A 22146 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 121 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Lilky opláchneme vodou, odřežeme stopky a podélně každý lilek nakrojíme na 3 místech. V pánvi rozpálíme olej a lilky orestujeme z každé strany. Vyjmeme je z oleje, na olej dáme drobně pokrájenou cibuli, rajčata, feferonku a papriku. Ještě přidáme posekaný česnek s drobně pokrájenou petrželkou. Vše zamícháme, osolíme a krátce restujeme. Směsí naplníme zářezy v lilcích, poklademe je do vymazaného pekáče, přilijeme 1-2 dl vody a pečeme 30 minut v rozpálené troubě při 200°C. Během pečení osmažíme hladkou mouku, zředíme ji rajčatovou šťávou, osolíme, zamícháme a krátce povaříme.
 - 
                                2
Při servírování poléváme lilky rajčatovou zálivkou.
 - 
                                3