Vařené bílé fazole
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 490 kcal
- Sacharidy 86 g
- Tuky 4 g
- Sodík 286 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 85 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 2403.1 mg
- Vláknina 41903.2 mg
- Vitamín A 41903.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Den před vařením si fazole namočíme do vody. 
- 
                                2Druhý den vodu slijeme, dáme čistou horkou vodu a fazole povaříme jen 5 minut. 
- 
                                3Cibule očistíme a drobně nakrájíme. 
- 
                                4Jednu pokrájenou cibuli přidáme k fazolím a vaříme doměkka. 
- 
                                5Tři pokrájené cibule orestujeme na oleji dorůžova, přidáme mouku, papriku a usmažíme zlatohnědou jíšku, kterou zamícháme k fazolím a spolu povaříme ještě 20 minut. 
- 
                                6Pak fazole ochutíme solí a pepřem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        