Vařené bílé fazole

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Cibule
  • 2 l Voda pitná
  • 0.5 kg Fazole bílé
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 490 kcal
  • Sacharidy 86 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 286 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 85 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 2403.1 mg
  • Vláknina 41903.2 mg
  • Vitamín A 41903.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Den před vařením si fazole namočíme do vody.

  • 2

    Druhý den vodu slijeme, dáme čistou horkou vodu a fazole povaříme jen 5 minut.

  • 3

    Cibule očistíme a drobně nakrájíme.

  • 4

    Jednu pokrájenou cibuli přidáme k fazolím a vaříme doměkka.

  • 5

    Tři pokrájené cibule orestujeme na oleji dorůžova, přidáme mouku, papriku a usmažíme zlatohnědou jíšku, kterou zamícháme k fazolím a spolu povaříme ještě 20 minut.

  • 6

    Pak fazole ochutíme solí a pepřem.

Komentáře k receptu