Smažené závitky ze svíčkové
Suroviny
- 400 g Hovězí svíčková
- 50 g Slanina vepřová
- 100 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- 3 polévková lžíce Mouka polohrubá
- 4 polévková lžíce Mléko polotučné
- 100 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 1894 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 195 g
- Sodík 434 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 112.5 mg
- Draslík 438.5 mg
- Vláknina 1053.3 mg
- Vitamín A 1053.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.2 mg
- Vitamín E 17.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Očištěné a omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a prolisovaným česnekem. 
- 
                                2Každý plátek poklademe na proužky nakrájenou slaninou a posypeme oloupanou, jemně nasekanou cibulí. Stočíme do závitků a sepneme jehlami. 
- 
                                3Závitky namočíme do těstíčka a zvolna po obou stranách usmažíme na rozehřátém oleji. 
- 
                                4Příprava těstíčka: Vejce rozšleháme s polohrubou moukou, mlékem, olejem a solí. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        