Zeleninový brodet

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Pórek
  • 4 ks Rajčata
  • 3 ks Cuketa
  • 3 ks Kedlubna
  • 3 stroužek Česnek
  • 0.5 dl Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 239 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 586 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 705.5 mg
  • Vláknina 11531.5 mg
  • Vitamín A 11531.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a v hrnci osmažíme na oleji dozlatova.

  • 2

    Cukety a kedlubny očistíme, opláchneme a pokrájíme na malé kostky.

  • 3

    Rajčata s pórkem opláchneme a pokrájíme na kolečka.

  • 4

    Očištěný česnek s opláchnutou petrželkou posekáme nadrobno.

  • 5

    Všechnu pokrájenou zeleninu postupně klademe do mísy, dobře ji promícháme se solí, mletou paprikou a pepřem.

  • 6

    Na usmaženou cibuli dáme všechnu zeleninu a dusíme pod pokličkou při mírné teplotě doměkka.

  • 7

    Veškerá šťáva ze zeleniny se během vaření vydusí.

  • 8

    Zeleninu podáváme teplou i studenou.

Komentáře k receptu