Pražské trojúhelníčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Cukr moučkový
  • 100 g Mandle
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 30 g Cukr vanilka
  • 100 g Čokoláda hořká
  • 100 g Tuk Hera jedlý
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 354 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 54 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 229.2 mg
  • Draslík 179.8 mg
  • Vláknina 3840 mg
  • Vitamín A 3840 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukr, heru a žloutky šleháme do pěny, přidáme změklou čokoládu.

  • 2

    Bílky vyšleháme na tuhý sníh, přidáme mleté mandle a spojíme s žloutkovou pěnou. Těsto dáme na plech vymazaný tukem a vysypaný hrubou moukou. Pečeme v mírné troubě.

  • 3

    Vychladlý pokapeme rumem a potřeme směsí utřenou z másla, vanilkového cukru, dvou vařených prolisovaných žloutků a dvou lžic rumu.

  • 4

    Krájíme na trojúhelníčky, zdobíme ořechy nebo mandlí.

Komentáře k receptu