Zeleninový džuveč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 100 g Cibule
  • 500 g Rajčata
  • 300 g Fazolové lusky zelené
  • 500 g Paprika zelená
  • 500 ml Voda pitná
  • 2 ks Feferony
  • 1 dl Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 304 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 416 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1037.2 mg
  • Vláknina 15688 mg
  • Vitamín A 15688 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 126.4 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostky.

  • 2

    Omyté papriky zbavíme jadřinců a nakrájíme na proužky.

  • 3

    Feferonky, rajčata a zelené fazolky omyjeme a vše pokrájíme na kostky.

  • 4

    Očištěnou cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme v pekáči na olivovém oleji.

  • 5

    Přidáme k ní všechnu pokrájenou zeleninu, posypeme solí, mletou paprikou a posypeme nasekanou zelenou petrželku.

  • 6

    Přilijeme trochu vody, vše promícháme a dáme do horké trouby zapéct.

  • 7

    Pečeme při 190°C.

  • 8

    Pečeme do doby, až zelenina změkne a voda se vyvaří.

  • 9

    Zelenina by měla zůstat šťavnatá.

Komentáře k receptu