Králík na česneku, citronu a pomeranči
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 746 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 31 g
- Sodík 700 mg
- Bílkoviny 77 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 215 mg
- Draslík 1017.4 mg
- Vláknina 6409.8 mg
- Vitamín A 6409.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Králíka rozsekáme na osm porcí. Odstraníme vnější slupku česneku, paličky pokapeme olejem a zabalíme do alobalu. Pečeme je v troubě na 200 stupňů C asi šedesát minut. 
- 
                                2Z pomeranče a citronu rozdělíme šťávy a strouhané kůry. Kůry smícháme s vymačkanými plody, vínem, rozmarýnem, dvěma stroužky česneku nasekanými nadrobno, solí, pepřem a králičím masem. Maso marinujeme asi hodinu nebo dvě v lednici. 
- 
                                3Poté maso vyjmeme a v pekáči na oleji opečeme dohněda. Přidáme marinádu na dalších třicet minut. Maso obracíme, až je nakonec měkké. 
- 
                                4Maso podáváme se zbylou proceděnou marinádou a česnekem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        