Králík na česneku, citronu a pomeranči

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 125 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 ml Víno bílé
  • 40 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 ks Rozmarýn čerstvý
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 kg Králík
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 746 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 700 mg
  • Bílkoviny 77 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 215 mg
  • Draslík 1017.4 mg
  • Vláknina 6409.8 mg
  • Vitamín A 6409.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Králíka rozsekáme na osm porcí. Odstraníme vnější slupku česneku, paličky pokapeme olejem a zabalíme do alobalu. Pečeme je v troubě na 200 stupňů C asi šedesát minut.

  • 2

    Z pomeranče a citronu rozdělíme šťávy a strouhané kůry. Kůry smícháme s vymačkanými plody, vínem, rozmarýnem, dvěma stroužky česneku nasekanými nadrobno, solí, pepřem a králičím masem. Maso marinujeme asi hodinu nebo dvě v lednici.

  • 3

    Poté maso vyjmeme a v pekáči na oleji opečeme dohněda. Přidáme marinádu na dalších třicet minut. Maso obracíme, až je nakonec měkké.

  • 4

    Maso podáváme se zbylou proceděnou marinádou a česnekem.

Komentáře k receptu