Žampiony na bílém víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 144 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 48 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 302.3 mg
 - Vláknina 1334.9 mg
 - Vitamín A 1334.9 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.4 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Menší žampiony omyjeme, případně očistíme.
 - 
                                2
Do hrnce nalijeme olivový olej, přisypeme jemně pokrájenou šalotku, necháme zpěnit a přidáme žampiony. Ty necháme v oleji smažit asi dvě minuty a přisypeme posekanou petrželku, přilijeme citronovou šťávu, víno, osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Hrnec přiklopíme a zprudka vaříme 3-4 minuty. Stáhneme z ohně a necháme vychladnout.
 - 
                                4
Žampiony upravíme na talířky a přelijeme omáčkou, ve které se vařily.