Švábská jablková bublanina

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 220 g Cukr moučkový
  • 125 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mouka polohrubá
  • 600 g Jablka
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 špetka Sůl
  • 5 polévková lžíce Džem meruňkový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 361 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 66 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 137.7 mg
  • Draslík 191.4 mg
  • Vláknina 4161.6 mg
  • Vitamín A 4161.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka oloupeme, rozpůlíme, odstraníme jadřince, do klenby uděláme nožem zářezy a pokapeme citronovou šťávou.

  • 2

    Troubu předehřejeme na 200C.

  • 3

    Z vajec a cukru ušleháme hustou pěnu, přišleháme máslo a poté vmícháme mouku, kypřicí prášek a špetku soli.

  • 4

    Rozvírací koláčovou formu vymažeme máslem, vlijeme do ní těsto a na něj naskládáme jablka klenbou nahoru. Zlehka je do těsta zatlačíme. Pečeme 50minut. Ještě horkou bublaninu potřeme meruňkovým džemem.

Komentáře k receptu