Chlebíček z cukety
Suroviny
- 55 g Máslo čerstvé
 - 285 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 115 g Ořechy vlašské
 - 300 g Cukr krupice
 - 250 g Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Skořice mletá
 - 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 2 kávová lžička Soda jedlá
 - 2 ks Cuketa
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Hřebíček
 - 2 polévková lžíce Tuk rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1178 kcal
 - Sacharidy 106 g
 - Tuky 80 g
 - Sodík 330 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 64 g
 - Cholesterol 160.4 mg
 - Draslík 215.3 mg
 - Vláknina 7165.1 mg
 - Vitamín A 7165.1 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2 mg
 - Vitamín E 5.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme si chlebíčkovou formu, vyložíme papírem, potřeme tukem. Troubu předehřejeme na 180 °C.
 - 
                                2
Máslo rozpustíme. Neoloupanou cuketu nastrouháme. Prosátou mouku se sodou a kypřicím práškem nasypeme do mísy se solí, skořicí a mletým hřebíčkem. V jiné nádobě rozšleháme do pěny olej s vejci, postupně zašleháme cukr, máslo a cuketu. Poté přimícháme sypkou směs a nasekané ořechy. Hmotu vlijeme do formy a pečeme asi šedesát až sedmdesát minut (zkusíme těsto špejlí).
 - 
                                3
Chlebíček necháme asi deset minut chladnout ve formě, poté vyklopíme na mřížku, aby úplně vychladl. Podáváme krájený na plátky.