Chlebíček ze sušeného ovoce s para ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Datle
  • 250 g Meruňky sušené
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Třešně sušené
  • 200 g Cukr moučkový
  • 250 g Ořechy brazilské
  • 200 ml Rum
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 959 kcal
  • Sacharidy 144 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 50 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 113 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 1122.6 mg
  • Vláknina 20556.3 mg
  • Vitamín A 20556.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 4.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Datle vypeckujeme a společně s meruňkami nakrájíme na nudličky. Smícháme v míse s třešněmi, zalijeme rumem a necháme cca 60 minut marinovat.

  • 2

    Mezitím podélně rozpůlíme para ořechy. Vejce s cukrem a vanilkovým cukrem vyšleháme do pěny, přidáme prosátou mouku a kypřicí prášek. Nakonec vmícháme ořechy a připravené ovoce.

  • 3

    Těsto vlijeme do formy na biskupský chlebíček a v předehřáté troubě pečeme cca 60 minut. Po vychladnutí vyklopíme, nakrájíme a podáváme.

Komentáře k receptu