Chlebíček se sezamem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 55 g Máslo čerstvé
  • 285 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 85 g Sezam - semena
  • 125 g Cukr moučkový
  • 350 ml Mléko plnotučné
  • 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Citronová kůra
  • 1 polévková lžíce Tuk rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 566 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 89 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 118.3 mg
  • Draslík 194 mg
  • Vláknina 7913.8 mg
  • Vitamín A 7913.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 450 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme chlebíčkovou formu, vyložíme papírem, potřeme tukem. Troubu předehřejeme na 180 °C.

  • 2

    Na plechu pražíme sezamová semínka bez dvou polévkových lžic, které dáme stranou. V míse ušleháme do pěny máslo s cukrem, postupně přidáme vejce, citronovou kůru, mléko a řádně vymícháme.

  • 3

    V jiné míse smícháme prosátou mouku s práškem do pečiva, solí, přimícháme pražená semínka. Do této směsi opatrně vmícháme máslovou směs, nemícháme dohladka. Hmotu vlijeme do formy, posypeme odloženými sezamovými semínky a pečeme asi třicet až čtyřicet pět minut (zkusíme těsto špejlí). Chlebíček necháme asi deset minut chladnout ve formě, poté vyklopíme na mřížku, aby úplně vychladl. Podáváme krájený na plátky.

Komentáře k receptu