Jednoduchý chlebíček se sešeným ovocem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 175 g Cukr třtinový
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Meruňky sušené
  • 50 g Křížaly (sušená jablka)
  • 250 g Mouka pšeničná hladká
  • 50 g Rozinky tmavé
  • 100 g Broskve sušené
  • 2.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 529 kcal
  • Sacharidy 91 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 46 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 101.8 mg
  • Draslík 546 mg
  • Vláknina 6653.3 mg
  • Vitamín A 6653.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené ovoce nakrájíme na malé kousky.

  • 2

    Z domácí pekárny vyndáme pečicí nádobu, nasypeme do ní nakrájené sušené ovoce, přidáme vejce, změklé máslo, cukr, mouku a prášek do pečiva.

  • 3

    Nádobu dáme zpět do přístroje, nastavíme na program "koláč" a zapneme. Po 10 minutách zkontrolujeme, jestli se všechny suroviny spojily, gumovou stěrkou odstraníme ze stran nalepené kousky těsta.

  • 4

    Pokud náš přístroj nemá cyklus míchání, všechny suroviny mimo ovoce ušleháme v míse do hladkého těsta, pak teprve do něj ovoce vmícháme. Těsto dáme do pečicí nádoby, tu vložíme do přístroje.

  • 5

    Pekárnu nastavíme na 50 minut pečení.

  • 6

    Nejpozději 10 minut před koncem cyklu průběh pečení zkontrolujeme, poté už jen dopékáme podle potřeby. Upečený chlebíček musí být na dotyk pružný a zapíchnutá dřevěná špejle po vytažení čistá, nelepivá.

  • 7

    Po upečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb v ní necháme 10 minut zchladnout, pak ho opatrně vyklopíme a necháme vychladnout úplně.

Komentáře k receptu