Sleď po balkánsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 600 g Sleď čerstvý
  • 30 g Sýr Parmezán
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 3 ks Rajčata
  • 1 ks Paprika zelená
  • 0.02 dl Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 302 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 612 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 215.1 mg
  • Draslík 314.4 mg
  • Vláknina 7173 mg
  • Vitamín A 7173 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté papriky (zbavené jádřinců) spolu s očištěnou cibuli pokrájíme na kolečka a odložíme do misky. Do větší misky si nastrouháme parmezán (nebo podobný druh sýru), k parmezánu přidáme omytou, drobně pokrájenou zelenou petrželku, mletou pálivou papriku, mouku a vše dobře promícháme. Očištěné sledě omyjeme, necháme trochu oschnout, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a obalíme v parmezánu.

  • 2

    V pánvi si rozpálíme olej a obalené sledě zprudka osmažíme z každé strany přibližně 5 minut. Osmažené ryby dáme na papírový ubrousek odkapat. Omytá rajčata překrojíme napůl, řeznou stranou je namáčíme do parmezánu a ihned je restujeme obalenou stranou na oleji po sledích.

  • 3

    Orestovaná rajčata vyjmeme, dáme na mísu a na ten samý olej vložíme cibuli s paprikou, kterou osmažíme dorůžova. Papriky s cibulí přidáme k rajčatům. Sledě po balkánsku servírujeme s orestovanou zeleninou.

Komentáře k receptu