Sleď po česku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Citrony
  • 30 g Sůl
  • 100 g Rajčata
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 10 g Česnek
  • 1500 g Sleď čerstvý
  • 10 g Pažitka
  • 100 ml Olej stolní
  • 1 dl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 288 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 1165 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 215.6 mg
  • Draslík 100.2 mg
  • Vláknina 1572 mg
  • Vitamín A 1572 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné sledě opláchneme ve vlažné vodě, osolíme je a opečeme po obou stranách v rozehřátém tuku dorůžova.

  • 2

    Potom ryby zalijeme vínem, přidáme na plátky nakrájená rajčata, očištěné žampiony, česnek utřený se solí a vše dusíme doměkka.

  • 3

    Nakonec do pokrmu přidáme citronovou šťávu a jemně nakrájenou pažitku.

  • 4

    Ryby podáváme přelité šťávou s vložkou.

Komentáře k receptu