Křepelky s citronem a šalvějí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 42 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Citronová kůra
  • 4 ks Křepelka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.5 šálek Vývar slepičí
  • 0.27 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Šalvěj sušená
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 211 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 238 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 105 mg
  • Draslík 369.4 mg
  • Vláknina 184.8 mg
  • Vitamín A 184.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předehřejeme si troubu na 180°C.

  • 2

    V misce smícháme 3 lžíce olivového oleje, citronovou šťávu a nastrouhanou kůru, 1 prolisovaný stroužek česneku, sůl a pepř.

  • 3

    Zbylý olej dáme na pánev, vložíme do něj rozpůlené křepelky a nasekané listy šalvěje. Zprudka vše osmažíme a dáme do pekáče.

  • 4

    Do pánve vlijeme připravenou směs a slepičí vývar. Za stálého míchání vaříme asi 1 minutu, aby se odpařila část tekutiny.

  • 5

    Šťávu nalijeme na křepelky a pekáč dáme do trouby na 20-25 minut. Před podáváním křepelky můžeme ozdobit celými šalvějovými lístky.

Komentáře k receptu