Křepelky na portugalský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 600 g Křepelka
  • 125 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 hrnek Rýže loupaná
  • 3 hrnek Vývar drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 687 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 814 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 76 mg
  • Draslík 460.9 mg
  • Vláknina 6368.6 mg
  • Vitamín A 6368.6 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme křepelky, do každé vložíme kousek pomerančové kůry, osolíme a opepříme.

  • 2

    Ovážeme provázkem, dáme do hrnce s máslem a vínem a dusíme 20 minut pod pokličkou v předehřáté troubě na 240 stupňů.

  • 3

    Nakrájenou cibuli osmahneme na půlce másla dozlatova. Přidáme propláchnutou rýži a promícháme s máslem. Zalijeme vývarem, snížíme teplotu a 18 minut vaříme.

  • 4

    Do hotové rýže přidáme zbytek másla.

  • 5

    Přesypeme rýži do servírovací mísy, křepelky zbavíme provázku a položíme na rýži.

  • 6

    Masovou šťávu z hrnce promícháme a nalijeme na rýži s křepelkami.

Komentáře k receptu