Marinovaný kebab s meruňkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Meruňky sušené
  • 500 g Jehněčí kýta
  • 150 ml Jogurt bílý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 1 špetka Kmín mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 417 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 156 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 82.5 mg
  • Draslík 906.3 mg
  • Vláknina 9828.1 mg
  • Vitamín A 9828.1 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.8 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do velké nekovové mísy dáme prolisovaný stroužek česneku, olej, jogurt, kmín, papriku, cayenský pepř, koriandr, vymačkanou šťávu z pomeranče a vše řádně promícháme. Do vzniklé marinády vložíme asi 2 cm kousky jehněčí kýty a důkladně obalíme v marinádě. Mísu zakryjeme a dáme na 1 hodinu marinovat do lednice.

  • 2

    Po vyndání z ledničky vmícháme do marinády meruňky a nadrobno nakrájenou mátu a do směsi přidáme sůl a pepř. Střídavě navlékáme na špízy meruňky a maso a na začátek i konec můžeme přidat dílek citronu.

  • 3

    Předehřejeme si gril na vysokou teplotu. Špízy rozložíme na plech a vložíme pod gril. Pečeme 8-10 minut a občas obrátíme, dokud maso nezměkne.

  • 4

    Hotové špízy podáváme přelité šťávou.

Komentáře k receptu