Křepelka s polentou a vinným listem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 585 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 19 g
- Sodík 48985 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 140.7 mg
- Draslík 843.1 mg
- Vláknina 25605.5 mg
- Vitamín A 25605.5 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.8 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Stehna a křídla křepelek provázkem přivážeme k tělu. V kastrole se širokým dnem rozpustíme máslo a křepelky osmahneme ze všech stran. Abychom získali křupavou kůrku, dáme křepelky ještě na 1 minutu na předehřátý gril. 
- 
                                2Přebytečný tuk z kastrolu odlijeme, přidáme víno, vývar, hřebíček a rozinky, přiklopíme pokličkou a na mírném plameni vaříme asi 30 minut. Omáčku občas zamícháme. 
- 
                                3Mezitím si nasekáme řapíky vinných listů a na 1 minutu vložíme do vroucí vody, scedíme a odložíme stranou. 
- 
                                4V těžké nádobě přivedeme k varu osolenou vodu, přidáme sůl, olej, máslo a postupně přidáváme polentu, za stálého míchání vaříme asi 20 minut. Když se nám polenta začne oddělovat od stěny nádoby, vyklopíme ji na vymaštěný plech a necháme zchladnout. Po vychladnutí polentu nakrájíme na čtverečky a lehce je osmahneme na rozpáleném oleji a másle. 
- 
                                5Z křepelek odstraníme provázky a klademe je na osmažené čtverečky polenty a vinný list. Křepelky nakonec ještě pokapeme omáčkou. 
- 
                                6Podáváme s řeřichou nebo jiným zeleným salátem dle vlastního výběru. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        