Bylinková ricotta s toustem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 14 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Ricotta
  • 0.5 kávová lžička Rajčatová pasta
  • 1 ks Bageta
  • 6 ks Olivy zelené
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Citronová kůra
  • 1 polévková lžíce Estragon
  • 1 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 238 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 441 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 174.7 mg
  • Vláknina 4083.8 mg
  • Vitamín A 4083.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nasekáme olivy, estragon, citronovou kůru, pažitku, mátu a smícháme společně s ricottou. Přidáme pepř a důkladně promícháme.

  • 2

    Do směsi zlehka přidáme pastu ze sušených rajčat, čímž dosáhneme mramorového efektu. Pomazánku uložíme do servírovací misky.

  • 3

    Předehřejeme si gril na vysokou teplotu a nakrájíme bagetky na asi 1 cm široké plátky. Ty potom grilujeme 1-2 minuty po každé straně dozlatova.

  • 4

    Pomažeme je česnekem a podáváme spolu s pomazánkou.

Komentáře k receptu