Lososí váčky
Suroviny
- 1 g Pepř černý mletý
 - 1 g Sůl
 - 250 g Losos - filety
 - 0.5 kávová lžička Chilli paprička
 - 12 ks Rýžový papír
 - 1 stroužek Česnek
 - 5 dkg Zázvor mletý
 - 2 polévková lžíce Máta
 - 1 polévková lžíce Chilli omáčka
 - 2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
 - 2 polévková lžíce Med včelí
 - 2 polévková lžíce Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Omáčka sójová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 56 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 57 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 11.6 mg
 - Draslík 144.4 mg
 - Vláknina 1251.8 mg
 - Vitamín A 1251.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.1 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Příprava omáčky: Do kastrůlku vlijeme sójovou omáčku, rýžové víno, vodu, med a nasekané chilli papričky. Vše zahříváme tak dlouho dokud se chutě nespojí.
 - 
                                2
Filety z lososa nasolíme a ponoříme do omáčky, kterou připravíme z prolisovaného česneku, pepře, nastrouhaného zázvoru, nasekané máty a chilli omáčky.
 - 
                                3
Nyní se pustíme do přípravy placiček z rýžového papíru. V obchodě zakoupíme balení s požadovaným počtem porcí a dle návodu na obalu namáčíme ve vodě. Jakmile placička změkne, zabalíme do ní lososa. Vytvoříme tak balíček, který vypadá jako váček, přimáčkneme k sobě, tak aby se slepil.
 - 
                                4
Váčky nakonec usmažíme ze všech stran 1-2 minuty. Jakmile váčky zezlátnou, vyndáme z pánve. Podáváme s omáčkou na namáčení.