Guláš z kapra se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Kapr obecný
  • 100 g Rajčata
  • 50 g Slanina vepřová
  • 100 g Paprika zelená
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 0.25 l Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 541 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 678 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 198.8 mg
  • Draslík 757.4 mg
  • Vláknina 2635.3 mg
  • Vitamín A 2635.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.1 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapra očistíme, vykucháme, odřežeme hlavu a ocas, maso dobře omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Maso kapra osolíme a obalíme v hladké mouce.

  • 2

    Slaninu nakrájíme na kostičky a v hrnci ji rozškvaříme. Pak ke slanině přidáme kousky rybího masa, které osmažíme dorůžova

  • 3

    a vyndáme na talíř.

  • 4

    Do oleje dáme drobně pokrájenou cibuli, kterou zpěníme, pak posypeme moukou a sladkou paprikou, zamícháme a přidáme omytá pokrájená rajčata a omyté papriky pokrájené na proužky (bez jadřinců). Zeleninu dusíme přibližně 15 minut pod pokličkou, až potom k ní přidáme osmažené kousky kapra. Spolu dusíme při mírné teplotě přibližně 10-15 minut.

  • 5

    Když je vše měkké, přilijeme smetanu, osolíme a opepříme podle chuti a krátce dovaříme. Nakonec do guláše přidáme pro zjemnění lžíci másla.

  • 6

Komentáře k receptu