Zapečený kapr s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 75 g Máslo čerstvé
  • 21 g Máslo čerstvé
  • 125 g Ořechy vlašské
  • 150 g Rajčata
  • 150 g Rajčata
  • 100 g Houby čerstvé
  • 100 g Cibulka jarní
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Česnek
  • 0.5 dl Olej olivový
  • 2 dl Víno bílé
  • 2 dl Voda pitná
  • 1.5 kg Kapr obecný
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1048 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 74 g
  • Sodík 542 mg
  • Bílkoviny 75 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 276.3 mg
  • Draslík 1825.4 mg
  • Vláknina 9298 mg
  • Vitamín A 9298 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.9 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Houby a jarní cibulku očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky, které krátce osmažíme v pánvi na rozpáleném másle (75 g).

  • 2

    Omytá rajčata nakrájíme na kostky, omytou zelenou petrželku pokrájíme na drobno a vlašské ořechy nastrouháme na mlýnku.

  • 3

    Kapra očistíme, vykucháme, omyjeme, celého potřeme solí, opepříme a necháme chvíli odležet na chladném místě.

  • 4

    K osmaženým houbám s cibulkou přidáme ořechy, petrželku, polovinu rajčat, osolíme a opepříme podle chuti, zalijeme bílým vínem, které smícháme s prolisovaným česnekem, znovu promícháme, směsí naplníme kapra a břicho zašijeme.

  • 5

    Kapra pak vložíme do olejem vymazaného pekáče, okolo kapra položíme druhou polovinu rajčat, zalijeme zbytkem rozpuštěného másla a vložíme pekáč s rybou do vyhřáté trouby, podlijeme vodou a pečeme při 175 °C přibližně 45 minut. Během pečení kapra poléváme výpekem z vína.

  • 6

    Upečený kapr má zlatohnědou kůrku.

Komentáře k receptu