Polévka čočková s kysaným zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 250 g Zelí kysané
  • 100 g Čočka jedlá
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 160 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 173 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 84.4 mg
  • Draslík 325.1 mg
  • Vláknina 14805.2 mg
  • Vitamín A 14805.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přepranou a přebranou čočku dáme vařit do poloměkka. Poté přidáme celou cibuli a zelí.

  • 2

    Na trošce sádla si uděláme jíšku z mouky, kterou zalijeme okyselenou vodou, řádně rozmícháme, osolíme, chvilku povaříme a poté ji smícháme s čočkou a zelím.

  • 3

    Hotovou polévku podáváme v hlubokých talířích nebo polévkových miskách. Do každé porce přidáme trochu smetany rozmíchané se žloutkem.

Komentáře k receptu