Dušené slávky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 40 g Strouhanka
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Rajčata
  • 2 ks Česnek
  • 1 dl Víno bílé
  • 0.5 dl Voda pitná
  • 1 dl Olej olivový
  • 1.5 kg Mušle slávky
  • 4 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 618 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 1632 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 105 mg
  • Draslík 1423.2 mg
  • Vláknina 3288.5 mg
  • Vitamín A 3288.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.1 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slávky (mušle) musíme důkladně vyčistit kartáčem a několikrát oprat v čisté vodě a důkladně opláchnout.

  • 2

    Oloupanou cibuli, česnek a omytou petrželku drobně nakrájíme. Omytá rajčata nakrájíme na malé kostky.

  • 3

    V hrnci na rozpáleném oleji zpěníme cibuli, pak k ní přidáme pokrájenou zeleninu, 0.5 dl vody, zakryjeme pokličkou a při mírné teplotě chvíli dusíme.

  • 4

    Když je zelenina poloměkká, přisypeme k ní strouhanku, sůl, pepř, zamícháme a položíme na ni slávky, zakryjeme pokličkou a zase chvilku dusíme.

  • 5

    Když se slávky po chvíli otevřou, přilijeme bílé víno a vše povaříme 5 minut.

  • 6

  • 7

Komentáře k receptu