Dušené slávky s omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Česnek
  • 200 g Zelenina kořenová
  • 100 g Šalotka
  • 500 g Mušle slávky
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 200 ml Víno bílé
  • 1 hrst Petržel hladkolistá
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 308 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 423 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 62.5 mg
  • Draslík 570.1 mg
  • Vláknina 2564.8 mg
  • Vitamín A 2564.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozehřejeme olej a přidáme dobře omyté slávky. Krátce je orestujeme.

  • 2

    Očištěnou kořenovou zeleninu (celer, mrkev, petržel) nakrájíme na nudličky, oloupanou šalotku nadrobno nasekáme a spolu s česnekem přidáme ke slávkám. Vše znovu krátce restujeme. Po chvíli podlijeme bílým vínem a krátce podusíme. Slávky nedusíme příliš dlouho, hotové jsou ve chvíli, kdy se otevřou. Mušle vyjmeme a přendáme do misky, v níž je budeme servírovat.

  • 3

    Do hrnce s orestovanou zeleninou přilijeme smetanu, povaříme a zredukujeme na potřebnou hustotu. Osolíme a opepříme podle chuti a nakonec přidáme nasekanou petrželku.

Komentáře k receptu