Znojemské hovězí plátky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 150 g Okurky nakládané
  • 750 g Hovězí maso zadní
  • 30 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 150 g Tuk
  • 300 g Cibule
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1200 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 292 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1723 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 57.8 mg
  • Draslík 125.5 mg
  • Vláknina 2063 mg
  • Vitamín A 2063 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso (nebo hovězí roštěnec) opláchneme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme a po obou stranách zprudka opečeme na části tuku.

  • 2

    Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno, osmažíme ji na dvou třetinách tuku dorůžova a mírně podlijeme vývarem. Trochu tuku necháme na podušení okurek. Do základu přidáme opečené maso a dusíme doměkka. Během dušení maso obracíme a doléváme teplým vývarem.

  • 3

    Měkké maso vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, osmažíme, zalijeme vlažným vývarem a rozšleháme. Za občasného promíchání provaříme.

  • 4

    Nakonec omáčku procedíme přes hustý cedník na maso a přidáme okurky nakrájené na kostičky a podušené na troše tuku. Vše ještě krátce povaříme.

Komentáře k receptu