Dušené kuřecí na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 200 g Slanina vepřová
  • 300 g Žampiony čerstvé
  • 75 g Mouka polohrubá
  • 5.5 ml Olej olivový
  • 750 ml Víno červené
  • 250 ml Vývar drůbeží
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 6 ks Cibulka jarní
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 kg Kuře
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1335 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 81 g
  • Sodík 78302 mg
  • Bílkoviny 85 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 327.2 mg
  • Draslík 1423.8 mg
  • Vláknina 7757.2 mg
  • Vitamín A 7757.2 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.3 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku smícháme s pepřem a solí. Kuře v tom obalíme a smažíme deset minut na oleji dohněda. Pak odstraníme přebytečný tuk.

  • 2

    Dva prolisované stroužky česneku, cibulky a nakrájenou slaninu na jemno restujeme 5 minut dozlatova. Přidáme maso, vývar a víno. Vše přivedeme k varu a dusíme hodinu a čtvrt. Občas promícháme. Pak přidáme žampiony, pepř a dusíme dalších deset minut.

Komentáře k receptu