Burisonové knedlíky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 280 g Vejce slepičí
  • 40 g Sůl
  • 4000 g Knedlíky v prášku
  • 650 g Mouka pšeničná hrubá
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 953 kcal
  • Sacharidy 177 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 2798 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 129 g
  • Cholesterol 118.4 mg
  • Draslík 37.8 mg
  • Vláknina 26320 mg
  • Vitamín A 26320 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Knedlíky v prášku vsypeme do mísy, promícháme, přidáme vejce rozšlehaná s vodou a zpracujeme v hustší těsto. Necháme je 5 minut odpočinout.

  • 2

    Těsto rozkrojíme na 10 stejných dílů a ty ztvarujeme na šišky o průměru asi 5-6cm. Vkládáme je do vařící osolené vody a vaříme 20-25 minut. Během varu knedlíky obrátíme.

  • 3

    Uvařené knedlíky ihned rozkrájíme na plátky nebo je propícháme, aby vyprchala pára.

Komentáře k receptu